Perşembe, Şubat 12

nerdeyse haftasonu

Melosh melosh diye baslicam ben yine, gormemisin bir kedisi olmus misaliyim, farkindayim, biraz daha alisayim Melosh 2. plana atilacak soz.. Ama simdilik varsa yoksa o!

Bugun melosh ile veteriner'e gittik. Aysegul serisine benzedi: melosh veterinerde. Tasima kabina koymak beni cok korkutuyordu, ama inanilmaz bir sekilde cok kolay koyuverdim kutuya, kapagaini da kapadim, bir avuc da mama attim icine, benim hazirlanmami beklerken tikir tikir yemegini yedi. Hatta bitirdi ve biraz daha istedi :) Cok uysal bir kedi bu, aman nazar degmesin. Kutuyu taktim koluma, gittik veterinere. Yuruyerek gittik, yolda kaldirim temizleme araci biraz canimizi siksa da sorunsuz bir sekilde vardik. Veteriner biraz bekletti bizi, melosh da uzun uzun oralari inceledi bu arada.

10 dakika falan sonra girdik doktorun yanina. Cok tatli bir adamdi. Melosh ismini merak etti - anlattim, merakli melahat falan - cok hosuna gitti. Miss curious oldu adi bizim meloshun. Melosh hanim kurt ve pireler icin omuz aralarina 2 ayda bir surulecek bir jel tedavisine basladi. Burnu ve gozlerinde akinti icin de bir antibiotik ignesi oldu. bir de doktor goz ve burun cevresine papatya cayini sogutup onu surmemizi onerdi, cok iyi gelirmis. Gerci onu nasil yapacaksak.. Butun bunlar olurken de kucagimdaydi kendisi. ilk basta biraz dirense de sonradan uslu uslu bekledi. Her sey bitince de kendiliginden kutusuna girip miyavlamaya basladi gidelim diye. Hayran hayran onu izledim ben de. Bizim cicoshtan sonra bu melosh tam bir kanatsiz melek.

Yuruye yuruye eve geldik. Donus yolunda cok daha keyifliydi, merakli merakli disarlari inceledi, yanimizdan gezenler bize gulumsedi. Sonra eve geldik, kutusunu actik ve sanki hicbir sey olmamis gibi gidip camin onune cikip disarlari izlemeye devam etti. Doktor sagliginin gayet iyi oldugunu soyledi. Yasini sordu, 2 yasinda dediler dedim, olabilir, 2 yas civarlarinda gibi dedi. dislerine bakip anliyorlar sanirim. bu maceramiz da boyle bitti. bahar gelsin, meloshu tasma takip yakindaki parka goturucem gezsin diye - disarlarda olmak cok hosuna gidecek gibi - kutunun icinde gezinti bile hosuna gitti..

2 yorum:

Sedef... dedi ki...

Emelcim konusamadik ama hayirli olsun meloshun pek tatli kendisi :-) Ankara'ya gidince ne yaparim diye dusunme, ben burada oldugum surece tabii ki bizde agirlariz kendisini... Ben de 19 yillik kedi annesiyim sekerim anlarim bu islerden hehe...

emelo dedi ki...

Ay Sedefcim supersin.. Yani herhalde Memet basa cikabilir, ama iste onun da bir yere gitmesi falan gerekirse onu seve seve agirlayacak bir ev olmasi harika! Ozledik yahu, donun artik..