Cuma, Eylül 26

yardim parasi toplama yontemleri

Bizim okulda gecen gun cok ilginc bir aktivite yapildi. Yardim toplamak icin degisik bir sey yapmak isteyen bolumumuz 2 gunde 3 bin dolara yakin para topladi, ama cok da ilginc yontemler kullanarak.


Bu yontemlerden biri "pie in the face"di. Insanlar anonim bir sekilde aday gosterildi, ve sonunda Toplam 10 aday oldu. Herkes icin para toplandi, ve de kovasinda en cok para toplanan aday yuzune mandalina'li turtayi yedi. Pastayi bolum baskanlarindan bir yedi, ve de pasta yapistirme serefi de dekana verildi..

Sonraki aktivite de dunking booth'du, yani suya dusurme havuzu. Insanlar bir dolara baseball toplari attilar ve de onceden aday gosterilen insanlari havuza dusurduler. Suya dusurulenler arasinda dekanlar, bolum baskanlari falan bulunuyordu. Ogrenciler, calisanlar herkes siraya girdi ve tum gucleri ile toplari attilar. Dusunuyorum da, boyle bir sey Turkiye'de asla olamazdi herhalde.. Ne patron kabul ederdi, ne kimse korkusundan siraya girip hirsla dekani suya dusurmeye calisirdi.. Bu ulkedeki dusuk guc araligi (Hofstede"nin power distance kavrami) cok hosuma gidiyor..


Hiç yorum yok: