Pazartesi, Nisan 6

Nisan yogunlugu

Evet ya, simdi bir aydinlanma yasiyor gibiyim.. Galiba bu yil benim hayatim boyle olacak: Nisan yogunlugu ve mayis sikintisi..

Su anda tezim icin yapmam gereken 20 gorusmeden 11'ini planlamis bulunmaktayim. Neseliyim ve unutluyum. Tabi basima bir suru sacma sapan sey gelecek bundan eminim. Insanlar gec kalacak, ya da gorusmemizi unutacak.. Belki de ben unutucam :), benim konusmak istedigim konulardan cok uzaklasacaklar, yeri buamicam, ay bir suru dert iste - neler neler olacak kim bilir, simdiden aklima bile gelmiyor.. Ama yine de umutluyum ben. Cunku hocam tamam dedi, olmus dedi. simdi sira gorusecegin insanlardan sana yarayacak bilgileri toplamakta dedi.

Sabaha bu guzel email ile basladim! Nesem bir yerine geldi ki anlatamam. Tamamdir dedim, kasicam artik ve bu isi haziran basinda bitiricem insalah. Hemen telefona sarildim ve dernekleri aramaya basladim baskanlariyla gorusme ayarlamak icin. Gerci elimdeki listelerin hepsi guncel olmadigindan islemeyen telefon numaralari canimi siksa da aradigim bir dernek disinda hepsi benimle gorusmeyi severek kabul etti. Bakalim neler anlatacaklar, boyle gonullu atlamalari beni biraz korkutuyor gercekten de.. Doktora tezi arastirmasi, AB uyum yasalari, gocmen dernekleri, iletisim, halkla iliskiler, kamu diplomasisi falan dedim. Umarim beni gazeteci sanmamislardir :)

Neyse, saka bir yana, gercekten de cok iyi hissettim insanlar hemen tamam ne zaman goruselim dedikce, bu kadar sicak ve cabuk kabul edince bir arastirmanin parcasi olmayi. Ilk field note'larimi da okumus bulunuyorsunuz boylece..

Iste boyle. Yarin bir gorusmem var. Sehrin hic kendi kendime gitmedigim bir yerinde gorusme ve maalesef oraya metro gitmiyor. Ilk defa tramvayi kullanicam. Biraz endiseliyim ve korkuyorum acikcasi. gorusme sabah saat 9'da oldugundan prova yapacak vaktim de olamayacak. Internetten yolun yarim saate yakin surdugunu ogrendim. evden becerebildigim kadar erken cikip oraya gitmeye calisicam.. Hayirlisi.. Maceralarimi yarin anlatirim!


Melosh hanimin keyfi yerinde. 1,5 haftadir sag burun deliginin icinde siyah kocaman kurumus bir sumukle dolasip asabimi bozuyor kendisi. Yine ilacindan damlatiyoruz mamasina, ama bu sefer akillandigi icin mamayi yemiyor. Soyle uyurken tirnagimin ucuyla aliveresim geliyor yani - o kadar gozume batiyor. ama sakin olucam ve sumugu de melosh'u da kaderine birakicam..

Ilk gorusmem yarin sabah, cok heyecanliyim. Bugun butun gun telefonda konusmaktan resmen bogazim agridi. Daha ayarlanacak 9 gorusme daha var, hem korkuyorum, hem heyecanliyim. Umarim sandigimdan da kolay, dertsiz ve de bilgilendirici olur bu gorusmeler. Onemli fikirler paylasirlar benle ki, ben de tikir tikir tezimi yazip doktorami alirim..

Haydi hayirlisi! Kendime bol sans diliyorum.. Sansa cok ihtiyacim olacak su son 2 ay!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

benide ayarlarına ekle lütfen :D benim de yazılarım yan tarafta çıksın istiyorum, NOOLUUURRR

emelo dedi ki...

Oguzcum, ben de eklemeye calistim seni oraya birkac kere, simdi memetle de denedik, ama bir sekilde olmuyor. can not find a feed diyor. sen bir ayarlarina baksana bakiim...

Adsız dedi ki...

size hepimize bol sans =) "this will be also pass" bu aralar en cok kullandigim cumle =)

Adsız dedi ki...

Ya tamam ya tamam, ben anladım sizi, OYSAKİ SİZİ SEVMİŞTİM, aama napalım bunu da çekeriz sineye :D:D

Olur bakarım bir ara, neye bakacağımı bilmiyorum ama bi kurcalarım:D

emelo dedi ki...

Gorkem, dedigin gibi hepimize kolay gelsin!

Oguzcum, seni ben de seviyorum. nedense senden feed kabul etmiyor. su blogs i follow seyini ekle bir bakalim nolucak...

Pinar dedi ki...

Bol sanslar Emel'cim, belki yazin bir keyif birasi iceriz senin doktorayi almis olman serefine!

emelo dedi ki...

Insallah Pinarcim Insallah.. Bir aliyim, soz biralar benden :)

Serap dedi ki...

Burun ameliyetlerında olduğu gibi :) bir hafta kocaman bir sümük ile gezersin. Sonra doktor kontrolde o sümükleri temizler. O kadar oku, direk çürüt sonra sümük temizle :)

emelo dedi ki...

Ahahahaha! Valla oyle gercekten.. Gerci isin komigi kedininkini temizlemeye pek imkan da yok yani.. biraz daha iyi gibi, kuculmus durumda.. Bekliyoruz :)