Pazartesi, Ekim 27

tez yazayim

Pazar aksami saat 8:43. Butun haftasonu hocamin istedigi degisiklikler uzerinde calistim. Tezimden 10 sayfa eksildi, bir seyi ayrica paper olarak publish etmeye karar verdik. Uzuluyordum, ama bu haftasonundaki cabalarim sonucu 12 sayfa eklendi silinen sayfalar yerine.. Aman aman, leerim sirtim koptu. Okudum, kaynak bulduk, ekledim, duzenledim. Hocama gonderdim.

Bir de burda IRB protocol diye bir sey var. eger insanlarla iligliyse yaptiginiz calisma, University of Florida Institutional Review Board'dan onay almaniz gerekiyor.. bu da 1 aya yakin suren bir sey. Iste kimsenin psikolojisini bozmicam, kimseyi kandirmicam, kimseyi cok zorlayacak sorular sormicam. soracagim sorular bunlar, yapmaya calisitigim sey bu, falan filan.. Bazen paperlarimiz icin bile yapmamiz gerekiyor, sosyal bilimleri asagi gorenlere soruyorum, sizin boyle bir sey yapmaniz gerekiyor mu?.. Gerci biolojik bilimler icin olan versiyonu da farkli ve epey zormus o da, bazen discilikteki bilimsel calismalara denek olarak katiliyorum da, her seyi adaim adim anlatmalari gerekiyor onlarin da, butun potansiyel riskler falan.

Neyse, ben basvuru formumu da tamamlayip yolladim hocama. oldum oldum :)o okuyacak, fikirler verecek, degistirecem, IRB'ye gondericem, cevap gelecek - bazen IRB de yeniden yazma ya da aciklama istiyor, onlari yapip bir daha yollicam falan olme essegim olme.

Bakalim, herhalde carsamba bulusuruz ve bana 1000 tane daha yapacak sey verir, ama bu sefer, tamam artik - neyse ne, ben tezi birakip yeterlilik sinavlarina calismaya basliyorum dicem. yerse :) Gorucez..
Ama baska turlu de olmicak, tez harika oluyor, yeterliligi alamadim olacak yani calismaya baslamazsam!

Ve doktora tezi yazan bir insan hala alfabeyi saymak zorunda olur mu referans listesini hazirlarken, saka gibi. Sevgilime soyledim, guldu halime. Benim icin sayi saymak gibi, hic dusunmem bile dedi. sistematik sevgilim benim.

Benim icin ise harflerin siralamasi bir bilmece ve her seferinde yeniden yuksek sesle soylemem gerekiyor. G, H; J, K, L, M; P, R, S, T, U...

Yakinda doktora adayi olucam, saka gibi di mi :)

3 yorum:

Pinar dedi ki...

Emel'cim, yazamadim bir turlu. Oncelikle basiniz sagolsun. Kardesine de cok cok gecmis olsun. Neyse ki sagsalim eve donmus. Maalesef sIkIntIlI haberler bazen boyle ustuste gelir, ama guzel seyler olacak. Sinavinda ve doktora tezinde de cok basarilar. Anlattigina gore kisa bir sure sonra gulumseyerek anacaksin bu zamani, ha gayret! Darisi basima;)

Adsız dedi ki...

Doktor adayi canim o :)

emelo dedi ki...

Pinarcim ne guzel soylemissin, umarim oyle olur, sonra da seninkini kutlariz...

Doktora adayi olmadim daha canim, 8 araliktan sonra...