Salı, Ekim 7

duzen

Disarda cok guzel bir hava var. Nerdeyse yagmur yagacak, hafif bir ruzgar - bahcemdeki muz agaclarinin yapraklairnin birbirine surtunmesinin sesi, hisir hisir.. Gunlerdir yagmur yagsin diye bekliyorum, tembellikten tabi - bahcem dogal yollardan sulansin, ustume atlayan cekirgeler, etraftaki sinek bortu bocekle hasir nesir olmayim diye.. ama bugun olacak galiba! heyecanla bekliyorum...

Florida'dan Bruksel'e tasinacak olmaktan midir nedir bilmem, artik kapali ve yagmurlu havalari sever oldum. Bunye kendini alistirmaya calisiyor sanirim. Tasinmaya 2 ay kaldi nerdeyse, dusundukce heyecanlaniyorum..

Bulasiklarimi yikadim, yikarken dizimi izledim - Yol arkadasim, izleyiverdim gari yani, ege aksani cok seker geliyor. Simdi kahvemi aldim elime, dersleri actim onume. Herkese iyi geceler diliyorum.

Bu arada, 2 gun once gordugum ruyayi da anlatmadan gitmiyim. Boyle bodrum falan gibi bir yerdeyim. Iskele uzerinden denize ekmek parcalari atiyorum. Baliklar yesin diye herhalde. Ilk yunuslar ve boyle minyatur balinalar geliyor. Cok sasiriyorum. ama bir bakiyorum, penguenler yuzuyor bana dogru heyecanla. Hic bitmek bilmeyen bir ekmek stokum var, attikca atiyorum. Yunuslar cigliklar atiyor, insanlar beni izliyor. en sonunda da yuzerek ve de kanolarla hawaili gorunumlu insanlar geliyor. O sirada uyandim, icimde garip bir hisle.

Bir de insanlar denize girip penguenler, yunuslar ve balinalarla yuzuyorlardi, ama ben cekiniyordum. Suya girmek istemedim hic. Gerci hayatimda bir defa bir yunus ile temasim oldu, cok kucuktum ve Hilton Head diye bir tatil kasabasindaydik halamlarla. Tekne gezisindeydik, ve de herkes balik veriyordu yunuslara. Benim baligim yoktu, ama elimde bir kart vardi. Onu uzattim yunusa. Yunus da aldi karti..

Sonra ne yapti hic bilmiyorum, bu ne ya falan demistir hehalde.. simdi kendimi kotu hissettim.

Bir de yan bilgi vereyim hemen. Yunuslar dostumuz bizim, cunku yunus olan yerde kopek baligi olmazmis. yunuslar oldururlermis kopek baliklarini. yani bir yerde yunus varsa rahat rahat girip yuzebilirisniz, benden garanti!

3 yorum:

BahaR dedi ki...

anormal kısmetli bi rüya ben böyle şey görmedim.yani böyle rüya görmedim:)

emelo dedi ki...

Oyle mi diyorsun, hadi bakalim hayirlisi!

didemo dedi ki...

emosum epeydir annenden dinliyordum blog yazilarini.Artik ara sira bende takip edecegim yazilanlari
Memet'in gelisi sana cok iyi moral olacak simdi.Ne hos.İyi egleneceR
KOCAMAN operim
Didem ablan