Perşembe, Mayıs 14

makyaj malzemeleri ve kullanim sureleri

Bugun bazi bloglara bakarken insanlarin ayni anda ne kadar cok makyaj malzemesi sahibi olduklarini gordum. Benim de vardir makyaj malzemem, ama saysam 8-10 far (ki baunlarin bazilari urun hediyeleri), 3-4 ruj/parlatici, 2 lip balm, 1 dudak kalemi, 3 goz kalemi, 1 allik, 1 parlatici, 1 kapatici, 1 fondoten, 1 pudra fondoten, ve de 2-3 rimelim vardir.

Ben oyle cok urun almam, cunku pek kullanmam. Ama beni asil sasirtan sey urun coklugu degil. eger profesyonel olarak makyoz olarak calismiyorsa bir insan, bu kadar cok urunu ne yapar? Bence urunler cok cabuk bozuluyor; kokulari, dokulari degisiveriyor hemen. Mesela rimel, ben bir rimeli actiktan sonra 3-4 ay kullaniriim en fazla. Sonra cope. Icim acir aslinda, ama oyle maalesef. Gozlerime lens de taktigim icin cok onemli temizligi kullandigim urunlerin.

Baska bir ornek de kremler. Ambalajlarinda ya da kendi kutularinda mutlaka bir isaret oluyor yeni urunlerin. Isarette bir krem kutusu, kapak acilmis, ve o acik yerinde 6 M, 12 M falan yaziyor. Mesela benim kullandigim bir yuz kreminde 6 M yaziyordu, oyle olunca da guzelim yuz kremi oldu kol-bacak kremi ve bitti. Sonra bir goz kremime baktim dun, ohooo, ne 6 ay'i, ben onu herhalde 1 yildan fazladir kullaniyordum... Artik o da ellerime yumusaklik katiyor (ama itiraf edeyim arada gozlerime de suruyorum, cok pahali kremler, insan kiyamiyor..)

E kremlerin oluyor da, pudranin, rujun, alligin yok mudur bir kullanma suresi? Hadi farlar istisna. E eger varsa, bu insanlar o kadar urunu o kadar kisa sure icinde nasil tuketebiliyorlar? Merak icersindeyim sabah sabah..

p.s. Bu yaziyi yazma nedenim ders calismamak icin makyaj malzemelerimi duzenleyip ufak capli bir temizlik yapmam. Yine bir seyleri atarken icimin gitmesi de cabasi..

p.s. 2 Dun geceki cig kofte ziyafetimiz harikaydi, dalindan yedik cig kofteleri.. Cok ozlemisim. Yaninda da Adana'dan gelmis has acili salgam. Ay yazarken bile agzim sulandi sabah sabah.. Bir de mujdeli haber, inanilmaz ama Melosh'un burnundaki sumuk ancak 2 gun once dustu. boyle patisiyle burnunun ustunu ovdu, kasidi ve dustu. megerse sumuk degil de kabukmus o, ve icerlere kadar uzaniyormus. Rengi de kapkaraydi.. Hala kucuk bir parca var burnunda, ama toplu igne ucu kadar. O kabuk da dusunce guzelimizin pespembe burnu ortaya cikacak..

3 yorum:

doganslx dedi ki...

melos'un son sumuk hallerini buradan takip etmek cok faydali oluyor tabii...

Müşemba dedi ki...

Anaaa, kedi korsan kediymis, ne guzelmis yuzu.

emelo dedi ki...

hahahaha.. evet, kendisinin takma isimlerinden biri de korsan.