Perşembe, Ocak 29

snowboard ogrenip donduk

4 gunluk Avusturya Nassfeld'deki dag tatlimiz cok cabuk geciverdi.. Zaten yol 13 saat falan tuttugu icin 1 gunumuz yolda gecti, dun yorgun argin bir sekilde vardik eve. Bugun de anca toparlaniyorum, camasirlar birikmis, evi bir duzene sokmak lazim falan derken anca vakit buldum yazmaya..

Benim ilk dag tatilimdi. Ayrica yukseklik korkum olmasi - o teleferikler, teleskiler falan eziyetti benim icin - kar sevmemem ve de soguktan nefret etmem de bu tatil oncesi ben ve snowboard, ne alaka? diye epey bir dusundurdu.. Neyse ama, ciktik yola. Yolumuz cok uzundu. Konusa konusa, bol molali bir yolculuk sonu guney Avusturya'ya vardik. Her yer bembeyazdi. Yollarin yani 1 metreden fazla kardi. ama buna ragmen yollar tertemizdi. Hic bizim oralar gibi degildi yani...

Ilk gunumuzde epey bir zorlandim. Ben daha ayaklarimda board, dustugumde kendi kendime ayaga bile kalkamiyordum. Satih egimli oldugu icin kalktigin anda tekrar dusuyordum.. Ilk gun ellerim, dizlerim, popom, kollarim bacaklarim cok agridi. Herhalde 100'den fazla kez dusmusumdur.. Yani o kadar cok dustum ki, komedi gibiydi.
Isin en harika tarafi bu konveyor bantti. Biz minik pistimizden kayarak inip bu yuruyen yol sayesinde cok kolay bir sekilde yukari cikiyorduk. O kadar acamiydik ki, teleski'ye falan binmemize imkan yoktu. arkadaslarimiz da bu mukemmel fikri cok begendiler ve ilk defa bura boyle bir sey gorduklerini soylediler. Normalde geri yukari yurumemiz gerekecekti. Gercekten de cok sansliydik!

Bir dususum epey siddetli oldu, butun gece agridi dustugum yer. Ikinci gun tatil yapmaya karar verdik oyle olunca. Aslinda Venedik'e gitmek istedik, ama 3 saat gidis 3 saat donus - 6 saat yollarda gecsin istemedik. Biz de onun yerine Slovenia'nin baskenti Ljubljana'ya gittik. Burasi kucuk bir sej=hirdi, 2 milyona yakin nufusu varmis, ve de sehrin tam ortasindan kucuk bir kanal geciyordu. Kanalin etrafi cok sirin kafeler, lokantalarla cevriliydi. 4-5 saatte butun sehri epeyce bir gezdik. Hatta meyve sebze pazarindan alisveris bile ettik.

Yolda benim daha onceden bir kitapta resmini gordugum ve cok mistik buldugum Bled sehrine de ugradik. Kocaman golun ortasinda bir ada, adanin uzerinde de cok guzel bir sato. Oraya gitmek icin gecti aslinda, ama yine de dayanamadik ve ugradik. Keske daha once gelseymisiz diye de epey uzulduk. artik bir dahaki sefere deyip ayrildik.

3.gunumude ise yeniden kayak yapmak icin hevesliydik. Benim agriyan yerlerimde hic agri kalmamisti, ve son gunumuz olmasinin verdigi gazla kendimizi hocamizin ellerine teslim ettik. Son gun herhalde toplasan 20 kere falan dusmusumdur. Isin guzel yani, bunlar cok daha kontrollu ve yumusak dususlerdi. Hatta teleskiye binmeyi bile ogrendik. Cok eglendik, acayip gelistirdik, hatta ben kendi kayis tarzimi bile gelistirdim- herkes bana duzeltmem gerektigini soylese de cok mutluyum, kayabiliyorum, artik gelecek sefere duzeltirim.

Herkes snowboard cok zor, aman hemen vazgecmeyin cunku cok caniniz yanabilir falan diyordu daha gitmeden. hatta bana, acaba kayakla mi baslasan diyenler de oldu - ama basardim :) Yani tamam, ilk gunun aksami inanilmaz yorgundum ve de korkmustum, ama isin sirri galiba o aradaki gunde baska bir sey yapmakti. eger o gun de gidip kaymayi denesek cok daha fazla canim yanacak, cok daha mutsuz olacaktim.. 1 gun tatil yaptik ve de 3.gunki performansimiz gercekten de inanilmazdi. Dagdaki 2. gunumuzde bu isi cozduk diyebilirim. Artik bir dahaki tatilde kendimizi daha da gelistirip kayma teknigimizi ilerleticez.. Simdiden heyecanlaniyorum, snowboard yapmayi herkese tavsiye ediyorum, ama dusmekten de korkmayacaksiniz... Bu is dusmeden ogrenilmiyor.

3 yorum:

daphnevega dedi ki...

aman tanrım! biri daha bled'e gitmiş :)) ben çok sevmiştim orayı nedense. bir de avusturya'da bad kleinkirchheim (muhtemelen yanlış yazdım!) diye bir kayak merkezi vardı. ben hiç bu işlerden anlamayan biri olarak herkes kayarken, karın altında açık havada sıcak su havuzunda yüzmüştüm. bir dahaki sefere aklında bulunsun :)

emelo dedi ki...

Aysecim, ben de Bled'e bayildim, ne adar buyulu bir yer degil mi! Bakalim belki bir daha gideriz, oralarda cok guzel rafting yapiliyormus, onu duyduk...

O sicak su havuzuna da gitmek istedik, ozelikle aksama dogru - ama bir turlu saati ayarlayamadik. Artik o da bir dahaki sefere kaldi.

Adsız dedi ki...

A lot of contaminated missing sensitive data because of the illness.

After the celebration, I recently arrive at keep the OS and continue
steadily to put it to use.

Also visit my web blog - Must-Have Android -Anwendungen für neue Benutzer