Pazartesi, Nisan 14

bahcevan geldi!


Dun butun gun yapmam gereken isleri yapmayip bir suru eglenceli is yaptim, sefam olsun.. Aslinda biraz is yaptim, kendime o kadar da haksizlik etmicem, ama koca pazar gunu yaptigim is saka gibi oldu biraz..

Pazar gunu gec uyandim, Turkiye ile telefon gorusmeleri yaptim, sonra arkadaslarla bulustum, Sevgili imparatoriceyi gormus oldum bu haftasonu da.. Sonra eve bir geldim ki kapinin onunde arzu hanim ve minik oglu Karan, ve de Dilber.. Onlarla epey bir oynadik, sonra da Dilber ile onlarin okuldan kiraladiklari tarla'ya gittim. Burasi minik tarlaciklardan olusuyor, okuldan kiaralyip ekip biciyorsun, ne ekeresen onu yiyorsun.. Dilber ve kardesi Dilek ile 2 saate yakin calistik bahcede, ot yolduk, etrafi duzenledik. E ben de emegimin karsiligi olarak koca bir torba dolusu italyan mix salata malzemesi ile eve dondum!

Tarlalarda gezerken komsumun karalahana yetistirdigini gordum, ve de bir baktim ki karalahanalari sahibi degil minik bocekler ve tirtillar yiyor. Tarlanin sahibi olan komsumu da gunlerdir gormuyorum.. E kiyamadim lahanalara, soyle 12 yaprak falan topladim, bu arada o kadar sert ve buyuk yapraklar ki - 12 yaprak 1 torbaya sigmadi.. Normalde baskasinin bahcesinden bir sey alinmiyor, ama o bahce komsumun oldugu icin ve de burda olmadigini bildigimden gidip topladim.. Komsumu gorunce mutlaka gidip soylicem - oyle olunca calma olmadi :)

Bunu da Dilek'in buldugu ve benim halamdan bildigim bir tarifi karistirarak pisirdik.. Yanina da benim Bruksel'den getirdigim esmer bulgur ile super bir bulgur pilavi yapti Dilber.. Minicik mutfagimda 3 kadin birlikte yepek pisirdik ve cok keyifle yedik.. Karalahanayi sogan ile kavurduk, epey bir pisirdik, sonlarina dogru da icine kidney bean denen bir cesit fasulyeden attik.. Super oldu, ustune de biraz limon dokup Dilber'in bahcesinin mahsulu olan yogurtlu semizotu ve sarmisak satasi ile afiyetle yedik.. Herkes gittginde saat 11'e geliyordu..

Pek keyifli bir geceydi, calinti karalahana tadina doyum olmadi!

2 yorum:

arzu dedi ki...

hadi bakalim demek bizi gonderdikden sonra ziyafet vardi,oyle olsun:)

emelo dedi ki...

Ay valla Arzucum, calinti lahana ile ziyafet ne kadar olursa iste :) Sizle de mangal yapariz, hem Karan o kadar seviyorsa ne de keyifli olur!