Perşembe, Haziran 14

yeniden aktif bir hayata baslamak

Bu aralar su tembellik kozamdan cikmak icin ekstra bir caba harcamam gerekiyor, ve de zorlanarak da olsa yeniden spora baslamaya calisiyorum.. Sporla aram kucuklukten beri iyi olmadi, ve hala gereksiz yere asiri spor yapip gencecik yasta kendini sakatlayan insanlara hafif deli muamelesi yapiyorum.. Ben zaten aktif bir hayat yasyan birinin bir de bunun ustune spora gitmesi gerekmedigini savunan biriyim, merdivenleri inip cikarim, 4 kat, gunde 3 4 kez inip cikilir o merdivenler, okula otobusle gelip sonra da bir 10 dakika yuruyorum her gun, aksam okuldan cikinca da oyle.. Bir de bunun ustune spor salonuna gidip cesitli aletler uzerinde hamsterlar gibi kendinden gecmek biraz sacma geliyor...

Zaten aletli spor hala biraz garibime gidiyor (kurek disinda) ama iste bazen o da gerekli oluyor, ozellikle de soyle genel olarak kaslari toparlamak istiyorsan. Benim en cok hosuma giden spor dersler. 40-50 kisi toplaniyor ve yoga, pilates, total body gibi derslere katiliyor. Sahnede bir hoca, o yapiyor sen de taklit etmeye calisiyorsun.. Beden derslerini hatilattigi icin cok hosuma gidiyor belki de, ya da herkesin her seyi kendi kendine yaptigi bu ulkede bir grup aktivitesine katilmak keyifli oluyor. sen yoruldugunda diger insanlarin da yorulup zorlandigini gormek insani rahatlatiyor..

Bu aralar artik evden cikip spora gidiyorum.. Onceki gun sevgili arkadasim Ece ile power yoga dersine gittik. Hayatinda 1 kere yoga dersine gitmis benim 75 dakikalik bu power yoga dersine katilmasi ne kadar akil isiydi diye dusunurken etrafta benim gibi hisseden, oflayip puflayan, gulmeye baslayan insanlar oldugunu gormek rahatlatti. Yoga pek bana gore degil, ama bu ders cok zordu - pilates gibiydi. Pilates derslerine bayiliyorum, dunyadaki en garip spor. Azicik terliyorsun ama sanki 3 saat kosmus gibi oluyorsun, hatta bir kere sevgilimle bile gitmisligimiz var - onun da hosuna gitmisti diye hatirliyorum..

Dun gece de sevgili arkadasim Ahu ile spor salonuna gittik, gecenin 10 bucugunda, 11 bucuktu ciktik. Eliptical, bisiklet, kurek derken bugun resmen vucudum daha agir hissediyor, ama ben de kendimi daha enerjik hissediyorum garip bir bicimde. Daha keyifli hissediyorum. spor yapmk kesinlikle insanin ruh halini etkiliyor.

Bu gece de total body'e gitme planlarim var. Bakalim gerceklesecek mi, simdiden belli degil.. Bir de bisiklete binmeye yeniden baslarsam kim tutar beni!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Afern kız, bi de ankaraya geldiğinde ben seni 1 2 garaj indireyim, bi terleteyim, biraz torba dövdüreyim, sinirini stresini at ne dersin???