Çarşamba, Ekim 2

sabah sabah

Çok negatif bir moddayım. Gergin uyandım. Dün eve geldiğimizde Tenzile Hanım'ın kapadokyadan aldığımız Hitit kuşu şeklindeki saksımızı kırdığını gördüm. Yutkundum, canı sağolsun napalım dedim, nazardır nazar dedim ama işte içim gitti. O üzgünlükle uyudum.. Yani yıllar yıllar geçse benim evde kırmayacağım - gözüm gibi baktığım el yapımı çok özel bir şeydi. Resmini çekip buraya ekleyecektim - ama resmen kısmet değilmiş!!!

Sabah uyandım - kendime sandviç yapıyorum dersim öğle tatiline geldiği için ve dersten önce onu yiyip giriyorum. Sanviç yapmak için de evdeki peynirlerden özene bezene incecik dilimler kesip bir kutuda tutuyorum buzdolabında sabah pratik bir şekilde hazırlayayım diye. Kutuyu bir açtım - bütün gün bizim evde olan ve vakti olan Tenzile hanım benim kendime incecik kestiğim peynirleri yemiş! Dolap peynir dolu - tek yapması gereken oturup kendine peynir kesmek. Bir de ona sinirlendim sabah sabah.

Sonra da yolda 2 önümdeki araba gencecik duman rengi inanılmaz güzel bir kediye carptı. Ben ilk anlamadım plastik torba sandım.  Kedi yolda savruldu. Arkasından gelen de carptı. Ben hemen el freni çekip dörtlüleri yakıp fırladım dışarı. Kedi baygın yatıyor. Kıpırdamıyor. alıp yolun kenarına koyayım dedim ancak kediyi almaktan çekindim. Kuduzdur - korkar beni ısırır - sabah sabah ders öncesi naparım diye. Öylece bıraktım. Ölmüştü yüzde 99 ihtimalle. Ama elimden bir şey gelmedi.  Kediciği kenara bile alamadım.. Bundan sonra arabada 2 -3 tane eski gazete bulunduracağım böyle durumlar için. Yani sabah inanılmaz güzel bir başlangıç yaptı benim için.

Acayip sinirli ve gerginim bugün. Çok da canım sıkkın. Şansıma çok da uzun ve görüşmelerle dolu bir gün. Çankaya Belediyesi Başkan yardımcısı ile bile görüşmem var. Güne bak! Umarım bu günü kazasız belasız atlatabilirim. 

4 yorum:

aysegul ersin dedi ki...

Emel'cimm saat nerdeyse 4 oldu umarım günün çoğu işi bitmek üzeredir senin için.. çok talihsiz bir gün başlangıcı olmuş gerçekten! bu kadar şey nasıl üst üste gelmiş inanılmaz!! en çok kediye üzüldüm :((
Güzel saksınızdan belki bir sefer daha gittiğinizde tekrar bulabilir misiniz ki acaba? kırılan mal olunca tamam can sağolsun da değer verilen şeyler için öyle çok kolay hazmedilmiyo .. bugünün geri kalanı umarım daha sakin ve olumlu geçer...işler yolunda gider.. kendine iyi bak!!

emelo dedi ki...

Ayşegülcüm o saatten sonraki görüşmelerim iyi geçti. Eve gidip dinlendim biraz ve sonrasında daha iyi hissettim. İlgin için çok teşekkür ederim...

VanMoofer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
VanMoofer dedi ki...

Emelcim çok geçmiş olsun, bende Ayşegül'e katılıyorum.

Ama söylemeden de edemicem Tenzil'e hanımın senin peynirleri yediği kısma güldüm biraz, bir Tenzile hanım canlandırdım kafamda, kimbilir ne düşünüyordu, kutudaki ince ince özenle kesilmiş sandviç peynirlerini afiyetle yerken, sordun mu sonra? :)