Perşembe, Ekim 24

bir öğrencim

Avusturalya'ya taşınıyor. Referans mektubu almak istediğini söyledi - ofisime geldi ve de radikal bir karar ile Avusturalya'ya göçmek istediğini - en kolay yolun da master yapmak olduğunu söyledi..

Çok hoşuma gitti. Daha bu yaşta hayatıyla ilgili bu kadar radikal ama bir yandan da akıllıca bir kararı alması, kendi başına bütün araştırmayı yapmış, okullarla görüşmüş, hangi alanda iş gücü lazım onu belirlemiş, sınavlara hazırlanmış hatta bazılarına girmiş bile.. Ülkeyi de araştırmış. Oradayken edineceği hobileri düşünüyor şimdiden..

Ben de onunla hayallere daldım sabah sabah.. Bu aralar Avusturalya ya taşınan ya da taşınmayı planlayan 3. tanıdığım kişi.. Hocam insanlar rahat, hayatlarında stres yok, politika bile yok deyip durdu.. Şimdi onun mektubunu yazacağım. Yolu açık olsun...

Bu arada epeydir orkidelerin fotoğrafını eklemedim buraya. Bu ofisimdeki manzara. En zavallı durumdaki orkideler ofisimde duruyorlar. 1 yıl geçti - anca anca toparlıyorlar derken bir tanesi hızlı davranıp çiçek bile açtı. Diğerlerinden de benzer hareketler bekliyorum..

Hiç yorum yok: