Çarşamba, Haziran 17

pardon, bakar misiniz?

Baslik Sezen Aksu'nun yeni albumundeki Pardon sarkisindan esinlenme. Sabahin 8inden beri kutuphanedeyim, sunumumu hazirlamam gerekiyor. ama tabi ki oyle hemen hop diyince calismaya baslayamiyor insan. Biraz emailler, biraz blogla ilgilenme derken saat nerdeyse 9 olmus. Neyseki 12:15'e kadar falan vaktim var. sonra ogle yemegi arasi, sonra biraz daha sunum hazirlama, sonra spor.

Cok keyifli, bol gezmeli, yemeli icmeli bir haftasonu gecirdik. Ben de artik gercek hayata dondum bu sabah kuzenim New York'a dondukten sonra. Pazar gecesine kadar hazirlanacak yeteri zamanim olacak diye dusunuyorum. Olur herhalde... Bu kuslar Florida Crape myrtle, yani bir cesit turna. Fakat goc eden diger turnalarin aksine bunlar birkac yildir butun yil halamlarin sitesinde yasiyorlar. Onceden yavrulari olmustu, ve onlar goc etmislerdi. Fakat yeni yavrulari da onlara uymus ve goc etmekten vazgecmisler sanirim. Anne baba ve cocuklar olarak cekirdek alie seklinde butun gun mahellede dolasiyorlar. Tipleri fena degil ama sesleri berbat! Boyle iki cilali tahta parcasi birbirine carpiyor gibi bir ses cikariyorlar.

Etrafta kurbagalar (igrenc), kertenkeleler, kaplumbagalar, campuste timsahlar, cesit cesit kus, sincap, armadillo falan derken hayvanat bahcesinde yasamak gibi Florida'da yasamak. Gerci bortu bocegi de cok oluyor buralarin, ama neyse.. Bu resimdeki siyah leke guneste pismis bir kurbaga.. Oyle yerde falan da degil, 5-6 metre yukseklikte, havuzun uzerindeki sabit teli tutan celik konstruksiyon uzerinde. Guneslenirken kafami kaldirip bakinca tepede asili bir kurbaga gormek cok hos degil. Ama burasi Florida - insan boyle seylere alisiyor, bir tek dev hamamboceklerine - asla!

Hiç yorum yok: