Salı, Mart 17

Kadin ve Turk olmak

Bu aralar Adalet Agaoglu, Elif Safak ve ne alaka bilemiyorum ama, Buket Uzuner arasindaki tartisma var gundemde. Adalet Agaoglu Elif Safak'i bulusmalarini carpittigi ve kitabinda kullandigi icin sucluyor, hic cay icmezmis kendisi, simetriden nefret edermis.. Ben Adalet Agaoglu'nun birkac kitabini okumustum universitedeyken, cok ilginc bir kadin oldugunu dusunmustum - hele de dili kullanisi, kullandigi kelimeler falan cok ilgimi cekmisti. Ama yani Siyah Sut basilmis, okunmus, Elif Safak'in yeni kitabi Ask cikmis (su anda onu bitirmek uzereyim, degisik bir kitap - tavsiye ederim, bu tartisma ne alaka anlayamadim... Biraz yaslilik ve unutulma endisesi gibi geldi, daha da uzuldum boyle olunca da. Kadin yazarlar arasinda dayanisma olmali falan deniliyor.

Elif Safak ise daha 2 ay once falan Bruksel'e gelip kadin yazar olmak konusunda konusmustu, boyle etiketlenmenin onu uzdugunu soylemisti - genc kadin yazar. Ama galiba bu kacinilmaz bir sey. Benim anlamadigim ise kadinlarin niye diger kadinlarla bu kadar ugrastigi. Kadinlar birbirleriyle ugrasmaktan ileri gidemiyorlar bir turlu. Yemekteyiz programinda bile, hep kadinlar birbirleriyle ugrasiyor, kucuk kizken de, buyuyup kadin olduktan sonra da. Bunu uzulerek yaziyorum ama kadinlarin en buyuk dusmani yine kadinlar!

Kadinliktan bahsetmisken, yarin cok ilginc bir seminere katiliyorum.

ALDE SEMINAR
Gender equality in Turkey and the EU
18 March 2009
16.00 - 18.30
Room: Jòzsef Antall 4Q1

The seminar will cover topical issues, such as the representation of women in business and political life, gender equality in socio-economic life and the role of women in the EU accession process. The discussion will focus on EU experience and lessons learnt through the analysis of policies. Civil society representatives will also share their practical experience of the daily life of women in both the EU and Turkey. One of the focus points will be the impact of the enlargement process on gender equality policies, and whether a progressive improvement can be observed. Finally, the seminar will assess the current situation of gender policies in the EU and in Turkey.

15.30 - 16.00 Registration

16.00 - 16.05 Welcome - MEP Karin Riis-Jorgensen

16.05 - 16.10 Opening remarks - President of TUSIAD Mrs. Arzuhan Dogan Yalcindag

16.10 - 16.15 Opening remarks - EU Commissioner for Enlargement Mr. Olli Rehn

16.15 - 16.20 Opening remarks - President of KAGIDER Mrs. Gulseren Onanc

16.20 - 18.00 Interactive panel debate - Moderator Dr. Bahadir Kaleagasi (International Coordinator - TUSIAD Turkish Industry&Business Association)
The President of KAGIDER: Gulseren Onanc
European Women’s Lobby Board Member & Lecturer, Ankara University Department of Women Studies: Dr. Selma Acuner
Chairwoman of TUSIAD Gender Equality Group: Feryal Menemenli
European Commission - tbc
MEP Karin Riis-Jørgensen
MEP Diana Wallis
The Republican Peoples Party - CHP Representative to the EU: Kader Sevinç
Justice and Development Party: Chairwoman of AK PArty Women's Branch Headquarters & Head of External Relations: Hümeyra Gökcen Keskin

18.00 - 18.30 Q&A and closing remarks - MEP Diana Wallis

18.30 - 19.00 Cocktail

Izlenimlerimi aktaririm artik.

3 yorum:

Ayse Erin dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum, kadinlar neden bu sekilde bir birlerine davranir hiç anlamam! Kiskançlik oluyor genelde, ama Adalet Agaoglu ile Elif Safak olayina anlam veremedim. Siyah Süt'te çok güzel yazmis düsüncelerini bence, ve bu Adalet Agaoglu'yu hiç asalayan birsey degildi ki. "Ask"i Turkiye'den partnerimin anneleri getirdi bugun, okicam bakalim.

Sedef... dedi ki...

Ben de yarin o seminere gidiyorum!! Orada gorusuruz artik :-)

emelo dedi ki...

Oooo pek eglenceli olacak desene :) Orda gorusuruz!