Cuma, Eylül 8

sokak kedisinin ev kedisi olma macerasi

dun gece basima ilginc bir olay geldi.

dun publix'ten kedi mamasi aldim, madem eve kedi alamiyorum bari bizim sitedeki sokak kedilerini besleyim, bana alissinlar diye. biliyorum, kedisi olmayan insanin sokak kedilerini baslemek icin mama almasi biraz garip, ama napalim, oldu bir kere.

aksam saat 9:25 falan gibi mmayi ufak bir kaba doldurup ciktim disari. pisi pisi demele onceden de bildigimiz ve geceleri sevdigimiz siyah kedinin mimimimmiiiv diye bagirarak bana kosmasi bir oldu.. Hemen mamayi yemeye basladi, cok begendi.. kafasi mama kabina sigmadigi icin ben mamayi basamaklara doktum, ve de kedinin yanina oturup onu sevmeye basladim..

Tam o sirada bir hamam bocegi, korkulu ruyam bunlar - daha once de burda bahsetmistim ne kadar sevmedigimden, antenlerini titrete titrete kedi mamalarina dogru gelmeye basladi. ayni anda ben vin diye iceri kactim.. ayni yerde hem ben hem hamam bocegi olamaz, orda cok sirin bir kedi olsa bile.

Neyse, 5 dakka falan sonra kedi hala orda mi diye bir bakiyim diye binanin kapisinin onune gittim. Kedi kapinin onunde beni bekliyordu, ve ben yaklastigimda cilginca miyavlamaya basladi.. ben de kapiyi actimm. simdi burda sunu belirtmek gerek, ben bu kediyi onceden de eve almaya calismistim, ama hicbir sekilde apartman kapisindan iceri patisini atamamisti. dun gece atti - mamanin aski olsa gerek.

Eve bile girdi.. baslarda iyiydi.. biraz huzursuzdu, nereye geldim ben boyle gibisinde, ama alisti. yatak odasina girdi, yatagin altina kacti ve cikmadi.. Kedi cikmiyor.. Memet geldi, o bana yardim etmeye calisiyor.. ellerimizle oynuyor, bin turlu sirinlik yapiyor, kafasini cikariyor, cikip geri giriyor ama kaldi basimiza.. mama getiriyorum, ona da bakmiyor karni tok ya..

Sonucta bir sekilde karga tulumba bunu salona getirdim ve odanin kapisini kapadim. bu sefer de kanepenin altina kacti. biraz bosverelim dedik, belki alisir ve cikar. yok, kedinin cikmaya niyeti yok.. kaldi orda, bir guzel yatti ve de uyku moduna gecti.. Eyvah diyorum, benim kedi falan almam yasak evime.. bu kedi cikmiyo

Neyse, sonunda bunun gozleri falan kisilmaya basladi, uyudu uyuyacak. Tam o anda yine bir mama numarasi, kafasini cikarmasi falan derken, kaptim kucagima, debelenmelerine ragmen cikardim. O da kosarak kacti apartmandan cikinca.. Yani eve girmek istemeyen kedi, eve oyle bir alisti ki nerdeyse beni evden attirtacakti..

Aslinda evde kedi olmasi cok keyifliydi, cok tatliydi, cok hosumuza gitti..
ama iste sokak kedisi oldugu icin bit pire kene gibi konularda biraz huzursuz olduk..

yoksa kedi gel, otur basima..
cok seviyorum ben kediler
ne yapsam da bir kedi alsam :)

2 yorum:

gochemoche dedi ki...

Canim yaaa hakkaten ilginc bi bisi sokak kedileri evde oturmak istemez normalde ama belkide dun hava yagmurlu gibiydi kuru bir yerde uyumak istedi bakti bu kiz iyi bana mama filan almis aferim seni sevdim dedi kedi. hehehe. bu arada kedi amamsi alman normal seker benim cebinde kedi mamasi ile gezen tanidiklarim var vede gayet normal insanlar bunlar :)

emelo dedi ki...

yaa iste boyle bir sey yasadik dun gece.. aslinda kedi almaayi cok istiyorum, ama iste Turki'ye gidince tatiller icin falan kim bakacak - en buyuk problemim o.. e tabi bir de sitenin deli yoneticisinin bi-polar olmasi..