Pazartesi, Aralık 17

kar yağıyor

Sanırım kış olduğunu insan en çok da kar yağdığında anlıyor.. Dışarısı çok güzel geliyor şimdi bana, çünkü evdeyim. Öğrencilerime ödevlerinin taslağına bakıp yorum yapabileceğimi söylemiştim, bazıları yollamış taslaklarını, oturup onlara bakacağım. Bir yandan tea l'orient içiyorum, bir de tahinli çörek önümde

Haftasonu çok güzeldi. Sanırım son aylardır ilk defa bu kadar laid-back bir haftasonu yasadık. Alışveriş yaptık biraz, sevgilimi yemeğe götürdüm. Spora gittik, evi düzenledik, ayakkabılarımıza uzun süredir ihmal ettiğimiz bakımı yaptık, dolapları yeniden gözden geçirdik falan filan derken haftasonu bitiverdi.


Hmm, tabi Pasta Fagioli,yi unutmamak gerek! Pazar günü spordan gelip bu çorbayı yaptık. Aslında tam çorba demek de doğru olmaz çünkü yemek gibi bir şey. İçine epey bir şey koyduk. Biraz internetten bakarak, biraz da doğaçlama. Listelemeye çalışayım: Havuç, kereviz sapı, domates, soğan, sarmısak, maş fasuyesi, meksika fasülyesi, makarna, pastırma, salça, tuz, karabiber, kimyon, tarçın, defne yaprağı, kekik.. Piştikten sonra da üzerine doğranmış fesleğen. Off yani ben yaptıkm diye demiyorum ama inanılmaz oldu! Hatta yazarken bile birazdan yiyeceğim diye heyecanlandım :)

Aaa nerdeyse unutacaktım, evimizi süsledik biraz da, yılbaşı havasına girelim dedik. Onun da resmini çekip eklerim buraya. İkea'da, Migros'ta yılbaşı süsleri bitmişti - inanamadık. Sanırım aralık ortası ev süslemek için biraz geç bir vakitmiş - bir de bunu anladık..

İşte böyle. Yeni bir hafta. Yarın gelinlik randevum var. Cuma da İstanbul'a uçuyoruz, çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla. Umarım haftasonu hava düzelir de cumartesi günü İstanbul'un birazcık da olsa tadını çıkarırız!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Peki bu çorbayı yapmaya nasıl karar verdiniz? Bir yerden mi duymuştunuz? Nereden biliyordunuz?

emelo dedi ki...

Pasta Fagioli'yi daha önce içmiştim bir arkadaşımın evinde tatmış ve çok beğenmiştim. Hava da çok soğuk olunca hadi ben de yapayım dedim. İnternetten bir iki tarif baktım, zaten tarifler birbirine benziyor. Maş fasulyesi ve tarçını ben ekledim. O da güzel bir doku verdi çorbaya. Bugün yine içtim, hala nefis!

Adsız dedi ki...

Ben hiç kreviz sapı görmüyorum yurtdışındaki gibi, Migros'ta filan oluyor mu?

emelo dedi ki...

Migros'ta oluyor. ama aslinda bir tuyo - bu corbaya o kadar az gerekiyor ki - normal bir kereviz alip marketten onun o ucundaki azicik yesil saplari bile iyice yikayip kucuk kucuk dograsaniz yeter! :)

Ekonomik ev hanimin'dan tuyolar gibi oldu ya, neyse...

Grace Happy dedi ki...

bu anlık fotolara bayılıyorum hatta en sevdıkleırm

emelo dedi ki...

Hahahaha.. valla o kadar açtık ki o fotografı nasıl çektim inan ben de bilmiyorum :)))