Çarşamba, Mayıs 25

Peperoncino - Uğur Mumcu Cad - GOP Ankara

Dün gece uzun süredir Uğur Mumcu üzerindeki Migros'un yanında inşaat halinde olan Peperoncino'daydık - tasting dinner için. Test yemeği düzenlemişler ve biz de normalde asla ısmarlamayacağımız fazlalıkta yemek isteyip hepsinin tadına baktık, yorumlarımızı verdik.

Çok güzel bir İtalyan Restoranı oluyor Peperoncino. Ankaralılara müjde şimdiden!

Resimler hep soğuk şarküteri tabaklarının. Aslında süper bir kuzu incik, konyak ve yeşil elma ile pişmiş ördek budu ve daha bilimum şey söyledik ama iştahıma yenik düştüğüm için anca bunların resmini çekebilmişim :)

5 yorum:

daphnevega dedi ki...

emelcim madem ki restoranı henüz açmadılar, onları hemen uyar pepperoncino diyo yazılıyor ismi, yanlışlıkla h koymasınlar araya yoksa peperonkino diye okunur :))
ülkemizde spaghetti, tortellini, fettuccine gibi italyan yemeklerinin binbir çeşit yanlış yazımını menülerde bulmak mümkün. ben de hep merak ederim yahu gidip restoran açıyorsun, bi google'da aramak aklına gelmedi mi doğru yazılışı bu mudur diye. bu da bir diğer örnek olmasın vaktiyle uyar kendilerini :)
öptümm

emelo dedi ki...

Ayşecim, muhtelemen onlar doğrusunu yazmışlardır - ben yanlış yazmışımdır buraya :) Zaten Şefleri İtalyan - eminim en azından o fark etmiştir.. Ama ben yine de bir soracağım :)

LA78'ers dedi ki...

öncelikle restoranımıza gelip yemeklerimizden tattığınız için teşekkür ederim. Umarım memnun kalmışsınızdır. Türkiyenin ve dünyanın en iyi İtalyan şeflerinden biri olan Daniel sizlere daha birçok lezzeti sunacaktır emin olabilirsiniz. ayrıca bizler fransa ve italya kökenli olduğumuzdan yanlış yazım söz konusu olamaz. tekrar teşekkür ederim bize katıldığınız için.

didem dedi ki...

Ayşe Hanım,
Uyarınız son derece yerinde.
Beni de yanlış yazılan İtalyan yemekleri ve içecekleri çok rahatsız eder.
Hatta İtalyan Restoranı ise "cappuccino"yu doğru yazıp, yazmadığı bir ölçüdür benim için. Bugüne kadar sadece 1 ya da 2 yerde doğru yazıldığını gördüm maalesef.
Ancak sizin uyarınız üzerine sözlükten de kontrol ettim.
"Peperoncino" doğru yazılmış.
İki "p" ile yazılmıyor.
İsterseniz bir daha kontrol edin siz de.
İş yerimiz Uğur Mumcu Caddesi'nde.
Yarın iki arkadaşımızın doğumgübü kutlamasında Peproncino'ya gitmeye karar verdik.
Umarım memnun kalırız.
Rezervasyon yapmak için internette aratırken bu sayfayı buldum.
İyi ki gitmişsiniz.
İyi ki bahsetmişsiniz.
Selamlar
Didem AKAR

emelo dedi ki...

Sevgili Didem Hanım, ben de kontrol ettim, tek p ile yazılıyormuş. Zaten dediğim gibi - şef italyan - restoranın adı doğru - yanlış yazan da benim :)

Şimdiden afiyet olsun, harika bir menusu var!