Çarşamba, Kasım 10

Atatürk'ü layık olduğu şekilde anabilmek

Üstünde yaşadığı, sayesinde bu şartlara gelebildiği önderini bile anmaktan aciz, nankör insanların yaşadığı bir ülkede yaşamak insanın kalbini kırıyor.. Saat 9:05te saygı duruşunda durmak, bir dakikalığına onu anmak putlaştırmak, tapınmak, hatta faşistlik olarak nitelendirilebiliyor artık bu ülkede..

Öldüğü gün tüm ülkeyi yasa boğan, bu kadar yürekten sevilen, bu kadar ileri görüşlü ve kendini böylesine ülkesine adamış bir öndere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum...

Onun değerini bilemeyenleri, büyüklüğünü göremeyenleri hatta reddedenleri de kendi örümcek kafalarına havale ediyorum. Hak ettikleri bir dünyada yaşasınlar, Ne halleri varsa görsünler!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ne yazik ki senin dunyanla onlarin dunyasi ortusuyor, ve sen de onlarin hak ettigi dunyada yasamaya mahkum oluyorsun.

emelo dedi ki...

Bir bakıma haklısın, aynı yollarda araba kullanıyorsun, aynı marketlerde alışveris yapıyorsun, aynı lokantalarda yemek yiyebiliyorsun.. Onların seçtiği kişilerin yönettiği bir ülkede yaşıyorsun - bunlar maalesef doüğru. Ama bir yandan da kendi dünyası, zihni, düşünceleri, duyguları sığınağı oluyor insanın.. İşte oraya da sadece senin istediğin kişiler girebiliyor - onlar değil!