Cuma, Temmuz 8

Evdeki bitkilerden haberler

kuki evde o kadar deli deli oynuyordu ki - bitkiler de onun o deliliğinden nasiplerini aldılar. Orkidelerimden birini sanırım tamamen oldurdü - yapraklarını kopartarak. Diğer orkideleri hep dişlemiş - hepsinin özerinde minicik yuvarlak delikler var. Başka bitlikeri dişlei, kopardı, saldırdı, devirdi. Ondan sonra bir hasar tespiti ve bakım yapmam gerekecek kesinlikle..

Bir yandan güzel gelişmeler de oluyor. Mesela bir orkidem 2 dal birden veriyor. Bir sürü yeni çiçek demek bu. Didem abla'dan rehabilitasyon için aldığım orkide de yeni bir dal verdi. Bu arada Ceren'in de 1 yıldır açmayan orkidesine 2 yeni dal verdirttim ve çiçeğini ceren'e teslim ettim :)

Önceden melosun kırdığı diğer bir orkide de yeni bir dal verdi - aynı dal üzerinden 3. nesil çiçeklerini açtı - beni mest etti..

Bir de Fesleğen adlı ev yemekleri restoranından isteyip de aldığım bu begonya. Öyle hızla büyüyor ki.. Geçen gün bir baktım yeni çiçekler.. Gardenya da açtı. Sanırım kukinin evden gitmesi ir tek beni üzüyor, çiçekler nerdeyse bayram ilan edecekler!

2 yorum:

Alper dedi ki...

bu çiçek çok güzel bayıldım

Adsız dedi ki...

Merhaba orkidelere ne yapiyorsunuz da cicek yaprak dal vs veriyorlar? Benimkisi cicekte. Zaten yeni geldi yaklasik 50 gun once. Hala solmadi, 3 dali var hepsinde ucta 2 küçük tomurcuk burusup soldu ben de kestim:( sanirim soğuktan. Sizin ortam nasil? Lutfen bana cevap verin :(