Salı, Nisan 20

4000 yıllık mercimek


Mercimek süphesiz sevdiğim baklagiller sırasında ilk sırayı alır. Bunun böyle olduğunun en büyük kanıtı da 5 yıl Amerika'da yalnız yaşayan benim evimde çok nadir de olsa tek pişirdiğim yemeğim mercimek yemeği olmasıdır. Ben kimyon, karabiber ve başka baharatlar da karıştırak pişiririm ben mercimeği. Çok güzel olur.. Tavsiye ederim.

Neyse, konumuz mercimekken, Kütahya'nin Seyitömer Höyüğün'de bulunan 4000 yıllık mercimek tohumu çimlendirilmiş. Bu tohum tarlaya ekilip yetiştirelecekmiş. Böylece geni ile oynanmamış, organik mercimek üretilebilecekmiş.. Okuyunca çok şaşırdım.. Bir yandan da sevindim. acaba 4000 yıllık mercimeğin tadı farklı olur mu, şimdi bunun merakındayım...

3 yorum:

gerade dedi ki...

Sen yine kahvaltı etmedin galiba :))

emelo dedi ki...

hahahahaha.... dogru valla etmemiştim. Ama super bir oglen yemeği yedim, mercimek yemeği falan dusunemiyorum artık :)

mem dedi ki...

misirlilar ve faslilar, kuru fasulyeye senin gibi kimyon ve baharatlar ekliyor, humus karistiriyorlar, en son da uzerine limon sikip yiyorlar. buralarda halkin yemegi, fuul. bir ara denersin...