Çarşamba, Aralık 9

Fransizca'da 3. kur'a giris

Bugun fransızca kursunun 2. kur atlama sınavını basarıyla tamamlamıs biri olarak buraya yazıyorum. 2 ayda 2 kur - muhtesem bir hız - kurstan cok memnunum.. TOMER hakkında cok iyi tavsiyeler almasam da sansımı denedim ve de cok memnun kaldım ben, herkese de tavsiye ediyorum..


Bugun biz fransızca kur atlama sınavı olurken yandaki sınıf da Turkce kur atlama sınavındaydı. Sınavların dinleme bolumu de oluyor. Bir ara onların dinleme sınavından soyle bir cumle ucup kulagıma konuverdi:

"Cok guzel ıspanaklı gozlemeler, yanında da taze sıkılmıs portakal suyu - ne dersin?"

Her sey tamam da zavallı cocuklar bir de ıspanaklı gozlemeyi ogrenmek zorunda kalmıslar ya - ona uzuldum. Bir sonraki kura gecerken imambayıldı ile karnıyarık arasındaki farklar nedir gibi bir soru cıkarsa sasırmam.

*Resimdeki Mırıdaki bir sokak satıcısından aldıgımız bir cesit meyve - yemis arası bir sey. Ben hala bu yedigimiz seyin solucanlarla falan bir alakası oldugunu dusunuyorum - ama yedik. Tadı da acayipti - boyle yer elmasının biraz daha tatlısı gibi. Bir yerde gorurseniz deneyin, ama yanında hindistan cevizi de satılıyordu, bence bunu bosverip direk hindistan cevizi yiyin!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bonjour emo!
Candan

mem dedi ki...

- ispanakli gozlemenin yanina portakal suyu - ne dersin?
- manyak misin gozlemenin yaninda portakal suyu. ayran var, kola vereyim..
- ama tomer'de biz var oyle ogrenmek
- haa, sen turistsin. Mustafa, yandaki bufeden bir portakal suyu kap gel!

dikkatli ol ayni sey senin basina gelmesin Bruksel'de...

emelo dedi ki...

hahahahaha... ay memet oldum gulmekten :)