Çarşamba, Aralık 15

la flambeé Ankara

Dün gece birkaç arkadaşım ile Ankara'da yeni açılan La Flambeé adlı Fransız restoranının denedik. Yeri birazcık karışık - ancak şöyle diyebilirim, Trilye'nin üstü. Trilye nerde derseniz, onu da siz öğrenin derim.. Ya da verdiğim linkten sitesine girip anlamaya çalışın.

La Flambeé'nin menüsü gayet sade. 5 başlangıç ve 5 ana yemek var. Tabi bir de tatlılar... Bunlar günlük değişebiliyor.. Fransızca bilmeyenlere gelip menüyü fransızca okuyorlar ve yemekleri anlatıyorlar.. Ben füme kaz ciğerli salata yedim, sonra Beef bourguignon paylaştım ve son olarak da sufle glacé yedik - grand mariner ve mandalinalı..

Ekmekleri harika! Ben kendiniz mi yapıyorsunuz diye sorunca hayır Migros'tan alıyoruz dediler. Ekmeğin yanında tereyağı getirmemişlerdi. Biz istedik. Belki onu alışkanlık haline getirirler.. Ama tereyağı gelmezde mutlaka isteyin - fransız yemneklerinin tadı tereyağ ile çıkıyor!

Aramızda Filet mignon yiyenler de oldu - ve filet mignonu resimde gördüğünüz bu şöminenin ateşinde pişirdi şef.. Bir diğer güzel şey de şefin sürekli etrafta dolaşması, müşterilerle sohbet etmesi.. Gelip yemekleri anlatması...

Yemekler bence harikaydı! Herkese göre bir mutfak değil Fransız mutfağı; ancak değişik şeyler tatmak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken bir yer.. Fiyatlar yemek başına 30-40 TL arası değişiyor - ama porsiyonlar büyük ve rahatlıkla paylaşılabilir.. Şarapların şişesi 75, kadehi 15 TL. Ucuz bir yer değil la flambeé, ama Recep Usta'da bile adam başı en az 50 TL verildiğini düşünürseniz - içkisiz - kesinlikle denemeye değer derim..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

tatlı inanılmaz görünüyor, cok canım cekti!

emelo dedi ki...

süperdi şekerim.. Bir daha birlikte gidelim!

pommeler dedi ki...

yaşasın değişik şeyler denemeye bayılırım
kesinlikle gidicem :)