Cuma, Aralık 19

Etli ekmek

Biraz arastirdim da, bu dun gece yedigimiz, pide gibi yani, etli ekmekten baska, bir de benim bildigim gibi, sadece kiyma ve sogan ile yapilan ve de gozlemeye benzeyen bir etli ekmek tarifi daha var. Sanirim pide gibi olan Konya'ya, benim bildigim de Kastamonu'ya ait. Anneannemin kastamonu ile ilgili baglari oldugundan, sanirim onun yaptigi o yoreye ait olan.

Hatta tarifini bile buldum nepisirsem.com'da:
"Malzemeler
5 Su Bardağı Un
2.5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
500 gr Kıyma
2 Soğan
Karabiber , Tuz
1 Çorba Kaşığı Tereyağı


Yemeğin Tarifi
Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın.
Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.
İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.
Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın."


Kaynak: http://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=341

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aferim sana, yorene ve yemegıne sahip cik. ama yine de tik, tik...