Çarşamba, Mayıs 28

bu aralar....

Bu aralar bizim buralar cok sicak - yani tamam, belki aguztos'daki kadar bayiltici degil daha, ama ben kampuste fir donup dolastigim, ordan oraya yuruyerek gittigim icin bana yavas yavas gelmeye basladilar... Yani bir yokus cikiyorum bir iniyorum - terden oluyorum.. Kac haftasonudur spring'e gidelim, kendimizi soguk nehirlere birakalim istiyorum, artik bu haftasonu olacak galiba sonunda.. Daha carsamba, ama ben simdiden cumartesi icin heyecanlaniyorum..

Bir de bu aralar acayip bir sekilde ciplak ayakla araba kullanma manyakligi geldi bana.. Cok terlemekten midir, cesmede ilk araba kullanmaya basladigim gunleri hatirladigimdan midir (hava aynen cesmedeki gibi ozellikle de o kadar yuruyup terledikten sonra iyice sicak geliyor) arabaya biner binmez ayakkabilari cikartiyorum ve de keyifle araba kullaniyorum.. ayaklarim icin masaj gibi oluyor..

Daha onceden ciplak ayakla araba kullanmanin tehlikeli oldugunu duymustum birinden, nesi tehlikeli bilmiyorum - ben cok keyif aliyorum...

Salı, Mayıs 27

bunun yasla ne alakasi var...

Yani aslinda yasla pek alakasi yoktur demek istiyorum, snucta hepimiz yaslanicaz bir gun.. ama diyemiyorum.. Bizim burda calisan sekreterlerden biri epey yasli, ve benim asistanlik islerimle falan da o ilgileniyor.. Tahminim bu bilgsayar islemleri ve bizim universitenin sistemini de cok iyi bilmiyor..

Her donem, ama her donem bir hata oluyor.. Sonradan mektuplar telefonlar falan zar zor hallediyoruz asistanligimi, okul ucretimi falan.. Biraz once yine yanima geldi, senin asistanlik isleminde bir hata olmus, yine mektup gondericez falan dedi..

Off dedim, hadi tamam - belki cok karisik geliyor, ama bunu 5 donemdir yapiyorlar, nasil besinde de ayni hata yapilir - bir turlu anlamiyorum..

Artik anlamaya da calismiyorum :) Gulup gectim, tamam canim uzulme - ben ararim, mektupu da gondeririz dedim..

Ay bir de bugun hic keyfim yok.. sabah ise gelirken yuzyuze kavga eden, antenleri falan birbirine dolanmis kocaman iki hamam bocegi gordum, butun keyfim kacti valla!

Pazar, Mayıs 25

3 gunluk haftasonu

Bu haftasonu 3 gun tatil... Tabi is mis yapmak hakgetire... Bos bos oturuyorum, ama gecen hafta karar vermistim: pazartesiden itibaren calismaya basliyorum diye.. O yuzden bos bos oturmak o kadar uzmuyor beni.. Nasilsa pazartesiden sonra basliyorum calismaya!

iste boyle, bugun spring'e gitmek icin cok harika bir gundu; ama gitmedik tembel oldugumuz icin.. Yasasin tembellik!

Cumartesi, Mayıs 24

neyse halim....


Gecen gun koreli bir arkadasimla Turk kahvesi ictik, ben de oylesine hadi falina bakayim dedim.. Bu korelilere fal islemiyor, resemn hicbir sey cikmadi kizin falinda.. Neyse falan derken ben de seninkine bakayim dedi, iyi bak bakalim dedim. Bir actik fincani, ahanda bu cikti..

Yakinda ucaga mi binecem ne....

Perşembe, Mayıs 22

ogle yuruyusleri

Bu aralar nerdeyse butun gun isteyim.. Aslinda normalde hayatta dayanamam, ama iste biraz gec giderek erken cikarak falan rahat geciyor gunler..
Bu yeni patronum da cok seker bir kadin.. Eski patronum da iyiydi, ama bu kadin biraz daha rahat ve biraz daha kafa.. Cok egleniyoruz ofiste. Bu yeni patronumun bir ozelligi de spora cok duskun olmasi. aslinda kenidisi ciddi bir maraton kosucusu, super atletik dev gibi bir kadin. herhalde boyu 1.80 vardir..

Neyse, bu patronum yerinde pek duramadigi icin butun gun oglenleri bizim discilik binasinda yuruyusler duzenliyor. Oyle ki once iki hastaneyi birbirine baglayan bir yeralti tunelinde 3 mil yuruyoruz - 3 mil 4.6 kilometre ediyor.. Tabi ki tunel bu kadar uzun degil, ama 26 kere yuruyunce 3 mil ediyor! Bir de 13 kat merdiveni iki kere inip cikiyoruz. Onceden merdiveni sona birakiyorduk, fakat o zaman da cok terli ve nefes nefese oluyorduk, ki bu da pek iyi olmuyordu.. simdi merdiveni once, sonra da yuruyusu yapiyoruz.. tunelin iyi yani klimali ve serin olmasi, boylece serin serin yuruyoruz. Bunlarin hepsi 1 saat falan aliyor.. Hizli hizli pek keyifli. gunlerdir bacaklarim agriyor, ama simdiden daha guclendiler..

iste boyle, bakalim sonucu nasil olacak. Yaz icin koydugum gizli hedeflerime ulasabilirim umarim!